maandag 10 augustus 2009

een weekje thuis


hallo Allemaal Onze twee kanjers

We zijn inmiddels al weer een weekje thuis, en genieten nog na van een heerlijke vakantie.
Marc moest thuis ook weer wennen, heeft nog een paar keer zijn zwemtas gepakt en het dolfijn gebaar gemaakt.
Elke keer als hij het wordt alleen al hoorde, maakte hij het gebaar, met toeval was Curaçao en de dolfijnen op tv en heeft Marc gekeken. Zijn Dolfijn was op tv.
We zijn thuis gelijk doorgegaan met het ja/nee antwoord geven, dat gaat super goed.
Als je iets aan Marc vraagt geeft hij regelmatig goed antwoord, reageert hij niet, doen we het niet of vragen we het nogmaals.

Ook heb ik een afspraak gemaakt met de logopedist over het bestellen van een spraakcomputer, dat gaat gebeuren in september.
Op school vertelde ze dat Marc erg behulpzaam is geworden, merkten we thuis ook wel.
Ook moet hij op school meer werkjes doen en dat lukt aardig. Verder merken we nog dat hij druk is met zijn stemgeluid, lijkt net of hij aan het brabbelen is.
Afgelopen zaterdag zijn Martin en Mike met de Fam Croon, Dion en Jordy gaan duiken, hun eerste Nederlandse duik. Martin en Mike hadden al ervaring.
Om zes uur opgestaan, we moesten om 08:30 bij vinkeveense plassen zijn.
Marc en Ik zijn meegereden, om vervolgens door te rijden naar de rest van Fam Croon, Monique en Kevin, heerlijk aan de koffie bijgekletst.
Maar wat een gedoe dat duiken, alleen al die duikpak aantrekken, ik heb ervan genoten.
Na ruim een uur konden de mannen te water, Jordy had te weinig lood en kon niet zinken. Gelukkig stond ik nog aan de kant en heb lood aangegeven.
Ze hebben 2 duiken gemaakt, en vonden het geweldig. In de middag waren de heren weer `boven water`.
Het was mooi weer dus buiten, met z´n alle wat gedronken, daarna naar Egmond aan Zee gereden, om te genieten van het strand, en hebben we gegeten in een restaurantje, Mike en Jordy aan de Spare ribe. Het was net even of we terug waren in Curaçao.

Ons toetjes hebben we gegeten bij een ijssalon met 36 verschillende ijs soorten.
Marc heeft pindakaas ijs gegeten, hoe verzin je het. Hij vond het nog lekker ook.

Daarna wilde we nog even gaan dansen op het plein, omdat we dachten dat daar een bandje stond te spelen, alleen die waren al aan het inpakken, muziek stond nog wel aan, Marc gaat gelijk met de heupen los om te dansen.

Een hele lange super gezellig dag, bedankt.

1 opmerking:

de croontjes zei

Goedemorgen, wat een leuk filmpje en een gezellig verhaal, ook wij hebben genoten van deze gezellige dag. Ik vond het leuk om beelden te zien van Vinkeveen, wat een gedoe om die pakken aan te trekken, dat had ik bij de duikshop al gezien, toen was de temperatuur flink hoger ook nog! Ja, je moet er wel wat voor over hebben, maar mijn mannen vonden het geweldig leuk! Nou, jullie ook bedankt voor de gezellige dag, die moeten we erin houden, dat lijkt ons wel wat!

groetjes van Dion, Monique, Jordy en Kevin.