dinsdag 6 augustus 2013

Maandag eerste therapie dag

Vogel beest
Goedemorgen allemaal
Vandaag de dag waarvoor we hier gekomen zijn. De therapie.

Maar eerst zijn Mike en ik naar een Curaçaos uurtje spinning  geweest. Was heerlijk even flink zweten op de fiets. De les werd gegeven door  Esther, ze kwam mij al wat bekend voor. later bleek ze hoofd dolfijntrainster te zijn die wij nog kende van de vorige keer. (dat bleek tijdens de therapie).

Even ontbijten , bakkie koffie gedaan. Om half elf moesten we voor een introductie bijeenkomst voor de therapie, gelijk  een aantal therapie gezinnen gezien. Op zich niet heel interessant weinig veranderingen. Zaterdag is onze dag, dan mogen ook wij met de dolfijnen zwemmen.


Op weg naar de therapie
Terug gelopen langs de duikschool, heeft Martin nog een paar duikjes vastgelegd, waaronder klein Curaçao.

Helaas moet hier de koelkast af en toe ook gevuld worden, op pad voor boodschappen dus.
Het was vandaag enorm warm en plakkerig, erger dan de dagen hiervoor.  Wij klagen niet hoor, maar er komt dan weinig uit op z'n dag.
Marc even rustig een filmpje laten kijken voor de therapie. Even een stukje rust inbouwen voor hij aan de slag moest.

Als eerste een intake gesprek gehad met Paul. Hij vroeg hoe het ging met Marc, Paul had zijn map al door lezen. We hebben eerst over de  afgelopen periodegesproken dat het  helemaal niet zo goed ging met Marc.  Hij vroeg ons waar het licht was........ tja
We hebben het over de doelen gehad voor Marc. De communicatie. Leren zichzelf duidelijk te kunnen maken, zodat ook hij met zijn slechte dagen kan omgaan en wij dan ook.
Over het afsluiten( oren dicht doen) hij denkt dat Marc dan al over zijn grens is gegaan van zijn kunnen. Hij wil proberen dat Marc zijn grens gaat aangeven. Hij ging er toch ook nog een nachtje over slapen.
De heren zijn aan de slag gegaan en wij hebben kennis gemaakt met de andere gezinnen. Twee Nederlandse gezinnen, das fijn.

Ondertussen was Marc omgekleed Heeft Paul gelijk even op de proef gesteld, en vroeg veel om hulp maar Paul was streng Marc moest het helemaal zelf doen Jammer Marcje weer niet gelukt.
Marc begon heel gespannen vingers in zijn oren, na tien minuten zag je hem ontspannen en gingen de vingers weg. Heeft veel in het water gespeeld met de dolfijn.  Bonnie( de dolfijn), Paul,  en Marc hebben elkaar eerst leren kennen, morgen het echte werk. grenzen bepaald...
Tijd ging snel voorbij. Marc moest zelf douche en zelf aankleden, beetje hulp gehad bij zijn schoenen
Ondertussen hebben wij nog even bij gekletst met Esther die even bij ons kwam zitten toen we zaten te wachten tot Marc terug kwam.

Ze vertelde dat er een hoop onrust is geweest, dolfijnen overleden, therapeuten weggegaan. En nu ook therapeuten te weinig, maar voor wie ze nog kent Astrid is ingevlogen voor een maand.om in te vallen,
Terug in ons appartement genoten van een drankje en een ijsje.
Na het eten zijn Martin en Mike nog even in zee gaan zwemmen.
Marc zit naast mij en kijkt naar de foto's die we gemaakt hebben.

Tot Morgen
Fijne dag.

6 opmerkingen:

Jeanette Wijling zei

hahaha ik moet iedere keer lachen als je zegt 'even rustig aan gedaan'...jeetje zeg wat hebben jullie al een hoop gedaan. En prachtig die foto's van Marc met de dolfijnen, blijft heel bijzonder vind ik. Heel veel plezier daar nog jullie allemaal en succes met de therapie voor Marc.

Anoniem zei

Goedemorgen!

OOh wat zou het heerlijk zijn als hij leert aan te geven wat er is en wat hij wel / niet meer wil in plaats van die vingertjes in zijn oren!!
Geweldige foto's weer. Kan het toch niet laten als ik snachts wakker word effe gauw te lezen wat jullie schrijven en de foto's te bekijken :-))
Succes met de therapie vanmiddag en spreek je later wel weer zusje!
XXX

Fam. Schouten zei

Zo zo eerste zwemdag,wat bijzonder weer om te zien,en wat begon het al heftig,met strenge Paul,wel goed hoor! Het is een schatje hoor! Komt allemaal goed,doe hem de groetjes,ook aan Astrid als je die nog ziet,was Daan s therapeut 4 jaar geleden. Nou geniet van al het moois,liefs Tom Ellen Rick Loes Coen en daan

ellen zei

En natuurlijk ook knuffels voor ricarda,daan s super therapeut,als die er wel is??

Croontjes zei

Aaaahhhh het echte werk is nu begonnen, mooie plaatjes van Marc met de dolfijnen ! Hopelijk kan hij er volop van genieten en stapjes maken bij het bepalen van grenzen, het verbeteren van de communicatie en de zelfredzaamheid. Heel veel succes en geniet maar van de mooie momenten die altijd weer nieuwe energie geven :-). Warme groet, familie Croon.

jeroen geelof zei

wow leuke foto's hopelijk gaat het goed en geniet hij ervan.