zaterdag 10 augustus 2013

Vrijdag 10-8

Uitgeslapen.... Yes voor het eerst deze vakantie wakker geworden door Martin zijn wekker om 7 uur.
Best lekker kan ik zeggen. Maar toen hadden we geen tijd meer om te zwemmen, Martin moest half acht richting de duikschool voor een diep duik (vrak duik gemaakt).
Rustig ontbeten dan maar. Ik  wilde net met de Kids naar het strand gaan kwam er toch weer een flinke regenbui. Eigenlijk bleef het de hele ochtend een beetje grauw maar de temperatuur was prima.
We zijn weer helemaal doorgezwommen naar het platformpje een stuk verder op en daar ook maar even opgeklommen. Met z'n3tjes op het randje gaan zitten. Marc schoof steeds een klein beetje verder, en toen nam hij opeens een plons zo het water is. Hoofd onderwater, vond het blijkbaar erg grappig, hij wilde het nog wel een keer doen. Engerd.
Daarna met mijn boek ( ja Kitty ik ben begonnen) op een bedje liggen luieren. Marc keek Kingkong op zijn dvd speler en Mike speelde op zijn telefoon. Iedereen tevreden.
Martin sloot zich ook aan doen hij terug kwam van het duiken, en zo werd het dan toch tijd om te gaan klaar maken voor de therapie.
We zijn eruit ,de Nieuwe therapie die hij  maandag gaat proberen heet EMDR  staat voor Eye Movement Desensitization   and Reprocessing en is een eerste-keuze behandeling
om nare ervaringen te verwerken. Aan de hand van foto's die we nog hebben van het ziekenhuis of als dat niet zo lukt moeten wij het hem vertellen wat er alle maal is gebeurd de afgelopen periode met Marc 

Vandaag heeft Paul dezelfde oefeningen gedaan met Marc als gister. Echte emotie plaatjes laten kiezen die gelijk staan aan de pictos dit ging bijzonder goed, duidelijke herkenning. Marc werkte super goed mee, en deed weer zijn best.

Vandaag  is Marc voor het eerst ook rennend naar het platform gegaan, zo snel had hij het nog niet gedaan.
Marc maakt steeds meer contact met Paul en zelfs in het water met de dolfijn gaat het steeds beter. Bonnie mag dichter en dichter bij komen.
Met de nabespreking kwam Paul met nog een therapie voor Marc, hij denk dat hij het aan kan, letter/ cijfer herkenning en dan zo opbouwen dat hij woorden ermee kan maken. Zodat hij ermee kan vertellen wat hij wil en wat hij voelt. Zou toch geweldig zijn.
Marc moet hiervoor kunnen kiezen, aanwijzen, intelligent zijn, (hij weet meer dan wij denken)
Omdat hij nu zo snel de dingen oppakt tijdens de therapie, zou dat een goede ingang moeten kunnen zijn voor Marc.
 
Wij zelf merken inmiddels dat Marc opener wordt, geen vingers meer in zijn oren, is vrolijk en niet meer zo heel erg moe. Weinig paracetamol nodig. Lijkt een beetje uit zijn schulp te komen. Heeft ook weer zin in een feestje, daar deed je hem een maand geleden zeker geen plezier mee.
Vanavond uit eten gegaan, even lekker de week afgesloten.
Op het strand hier wordt hard gewerkt met de opbouw van het podium hoop bier wordt er naar binnen gereden en overal barretjes. Vanaf het balkon kunnen we zo het podium zien, dus red Marc het niet mee swingen we gewoon op het balkon mee....
 
Ja even over Morgen. Ik denk namelijk, morgen weinig of geen verslag, ik ben aan het feesten, wordt vast laat. Overdag de familie zwem. Mike Martin en ik mogen met Bonnie zwemmen.
De heren zijn eigenwijs krijg
even de foto niet gedraaid
Ben door Esther opgegeven voor een spinning les morgenochtend bij haar  vond ze wel gezellig als ik erbij zou zijn....oké ik kom, daarna foto's maken van Wendy en Johan die met de dolfijnen gaan zwemmen dus druk dagje.

Fijn weekend allemaal.
Ga even een foto proberen te scoren met Marc en Danny
Speciaal voor jouw Dion.....

Lies Joke, Martin Mike en Marc
 
 
 

6 opmerkingen:

oma en opa zei

Dag Martin Joke Mike en Marc
Wat doen jullie veel in de vakantie. Dat Marc zo goed zijn best doet is ook heel erg fijn. Ik ben benieuwt hoe hij dat gaat doen met die trauma verwerking En dat hij meer kan en wet dat weten wij allang. Tot de volgende keer en een fijne dag met de dolfijnen
Groetjes

Fam. Schouten zei

Wauwwww
Wat gaat het super goed met marc,wat heerlijk dat hij zo open,en blij is,daar doe je het toch voor,er gaat niets boven een blij en gelukkig kind, ,dan kan je zelf ook de wereld weer aan! Fijn genieten van de famalieswim en het grote feest op mambo! Veel plezier xx

Ellen zei

O ja Mooie foto s van jullie knappe mannen!

Anoniem zei

Dag!

Waarschijnlig lig je nu lekker met Bonnie in het water. Wat zijn we allemaal jaloers hier!
Wat moet dat genieten zijn om Marcus op te zien knappen. Ga je filmpje maken van zijn dansje vanavond met Danny de Munk?
De foto van Marc en Mike vanmiddag op het bureaublad van oma gezet. Die kijken daar gezellig de kamer in. Mooie foto's allemaal. Camera is toch weer gerepareerd zeker.
Veel plezier vanavond op het feest en als je niet hard uitslaapt spreek ik je morgenochtend wel weer even zusje!
XXX voor jullie van mij natuurlijk en van Ed!

Anoniem zei

He Joke, wat een positieve berichten allemaal. Heerlijk om te lezen! Allemaal genieten dat is de bedoeling van vakantie he? Al moet Marc hard werken, hij heeft er kennelijk ook plezier in.Fijn Joke dat je nu ook tijd hebt en de rust vind om lekker even te lezen:)
Veel liefs voor jullie.

Croontjes zei

Mooie berichten vanuit het zonnige eiland Curacao. Super dat Marc zich veel beter lijkt te voelen en helemaal opleeft daar. Die foto's van de boys met die ijsjes zien er ook niet verkeerd uit overigens ;-). Gaat Martin nog een flink verhaal schrijven over zijn duiktripjes :-) ? Ook leuk voor later om weer terug te lezen. Heel veel plezier met het feest op Mambo, ben benieuwd of we Danny de Munk nog op de foto gaan zien met jullie ;-). Ga maar lekker genieten van de family swim en de zondag, veel plezier daar met elkaar !! Groetjes, Croontjes.