dinsdag 19 juli 2011

Dag 7 dinsdag

Vannacht heeft iedereen super goed geslapen. Rond half 7 was iedereen wakker. Mooie tijd toch.
Marc en Mike zijn mee geweest zwemmen, dat was erg gezellig. 20 baantjes hebben Mike en ik gezwommen.
Na het ontbijt is Martin naar de receptie geweest om te vragen hoe het verder ging met de computer. Hij krijgt de dagwaarde terug, je snapt dat we het daar niet mee eens waren, en dus maar aan het bellen gegaan met het reisbureau en verzekering. Wordt vervolgt.
Marc moest zich v.mo zelf aankleden, dat ging redelijk goed.
Bij de therapie moest Marc eerst een half uurtje in een kamertje werken, met de pico plaatjes van zijn map moest hij dingetjes aangeven, spelletjes gedaan ook veel zelf doen zijn zwembroek aan trekken, zelfstandig lopen naar het platform, dit koste nog wel wat moeite maar ging al beter dan gister.
Op het platform moest Marc kiezen wat hij wilde doen, Nicole heeft veel aandacht gegeven aan zijn emotie zodat hij aan kan gaan geven hoe hij zich voelt, zodat de communicatie makkelijker wordt.
Met Li-an heeft Marc met de bal, ring gespeeld, is rond gevaren op een plankje, dikke pret. Nicole vertelde dat Marc aan het zingen was en gezellige geluiden maakte. We hebben veel foto's gemaakt en Martin heeft het gefilmd.
Nicole was met de nabespreking best te vrede. Marc wilde alleen bij het einde van de therapie niet zelf opstaan was onrustig dus het duurde wat lang voor ze klaar waren met douche en aankleden. Hierdoor was de nabespreking kort omdat Marc anders geen tijd had om even te eten en bij tekomen van de therapie Marc kreeg namelijk vanmiddag nog een andere therapie( moest hij weer aan de bak, arme jongen)
Deze nieuwe therapie de "Brucker Biofeedback Methode" houdt voor Marc in dat het een bewustwording is dag hij spieren heeft in zijn gezicht.
Door middel van elektrode in zijn gezicht, kan de computer aangeven of hij zijn spieren spant of niet.
Marc moet dan kleine opdrachtjes doen, bv  lachen, dan moet hij zijn spieren spannen en dan komt er een geluid uit de computer, dat vind Marc dan grappig en dat geeft hem weer een stimulans om door te gaan met de volgende opdracht.
Morgen doen we het nogmaals.. helaas is deze therapie nog niet in Nederland te volgen.
Martin is met hem mee geweest, zodat Mike en ik rustig konden verhuizen naar boven.
Dat ging razend snel met wat hulp van de buurtjes waren we zo klaar.
Mike is daarna gauw het water ingeponst voor een verkoelende duik.
Aan het eind van de middag is er nog happy hour waar we naar toe zijn geweest, om zo kennis te maken met alle gezinnen en therapeuten.

V.na stond er Pizza en pannenkoeken op het menu.

Vanmiddag kregen we toch nog goed nieuws, we krijgen van het hotel een nieuwe computer, morgen gaan ze het regelen. Top gewoon. 

Vandaag hebben we te horen gekregen dat zaterdag de familie zwem is we mogen om 11:15 ook de Li-na als het goed is.
Mike en Jordy willen vanavond weer ingemaakt worden met een spelletje Risk, dat gaan we dan maar doen als het niet al te laat wordt.
Tot Morgen.
Mart, Joke, Mike en Marc 

1 opmerking:

Danielle zei

Jeetje Marc wat ziet dat er gaaf uit zeg. Lekker zwemmen met Lina en hard werken natuurlijk.

Heel veel plezier nog en ben benieuwd naar de volgende verhalen.

Groetjes,
Danielle