zondag 24 juli 2011

weekend dag 11

Zaterdag voor Marc een vrije dag.
Natuurlijk zijn we onze dag goed  opgestart met zwemmen, Mike ging mee. 26 baantjes, dan zijn we ongeveer 3 kwartier aan het zwemmen. Na het ontbijt gelijk naar A.H. gegaan voor de nodige boodschappen, waren we daar maar mee klaar. Ondertussen kon de koffie pruttelen.
Tijdens de koffie hadden we bedacht dat er maar eens wat actie in de tent moest komen.
Met Mike over de kaart heen gehangen wat we het beste konden gaan doen.
Vanmiddag werd het Willemstad, even een beetje shoppen.
Maar eerst hadden we de Familie zwem met Li-na. Martin,Mike en ik mochten ervaren wat Marc altijd voelt als hij met Li-na zwemt. Li-na een een dolfijn van 5 jaar oud dat is nog jong voor een dolfijn, druk en speels, maakt veel geluid, niet zo enorm groot nog, Li-na is al 3 jaar therapie dolfijn.
Na wat uitleg van Astrid( therapeut)mochten we richting het water om vinnen uit te zoeken en een zwemband.
Op het teken van de dolfijntrainsters mochten we doorlopen. Dit loopt volgens schema van de therapie, de dolfijnen zijn hier op getraind en van deze tijden wordt niet afgeweken.
Eerst ging Danielle de dolfijn trainster ons over Li-na vertellen, hierna de vinnen aan en konden we het water in.Wat een onwijs lieve dolfijn, een echte knuffelbeest. kwam rustig naar ons toe ging er voor liggen zodat we lekker konden aaien, en met haar meezwemmen, hoe harder je mee zwemt hoe harder Li-na gaat. Nou dat vonden Mike en Mart wel leuk dus die gingen als een speer door het water heen met Li-na tussen hen in.Ook mochten we met haar zingen, dansen,water spetteren, en kregen we allemaal een dikke zoen.
Li-na heeft ons al haar geluiden laten horen, e kan echt heel veel verschillende erg grappig.
Voor Marc was de ook iemand die op hem paste, hij heeft spelletjes gedaan, en met de klankschaal gespeeld. Vandaag mocht Marc ook even naar ons kijken.
De vorige keren kon dat niet omdat ze bank waren dat Marc dan ook alleen nog maar wilde spelen met Li-na
Op het einde maakte ze nog een onwijs mooie sprong voor ons, deze heeft ze pas geleerd, en mochten we nog een laatste visje geven. geweldige ochtend.
Na de lunch zijn we met Monique en Jordy naar Willemstad gegaan. we  hadden een eigen taxi chauffeur Onze eigen Dion die ons gebracht en gehaald heeft.
Heerlijk even er tussenuit geweest, op een terrasje wat gedronken, over de pondjes brug gelopen, winkeltje in en winkeltje uit. Mike heeft nog een nieuwe pet gescoord, was hier erg blij mee.
Thuis gekomen maar gelijk het eten opgezet, iedereen had wel honger gekregen.
Gewoon aardappeltjes met spercieboontjes (A.H. had weer de vakken bijgevuld met verse groente, je kan hier maar zo bij A.H. komen dat alle vakken leeg zijn en je dus gewoon niets hebt dit is ook bij het vlees en de melk zo)
Hierdoor konden we na het eten nog even met Marc het zwembad in duiken.
Morgen gaan we een extra auto huren en gaan we rondje eiland.
tot morgen
Knuffel vanaf hier. Martin, Joke, Mike en Marc

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedemorgen,
Wat is dat een fantastische ervaring zeg, Super. en wat is die foto mooi, dat martin joke een kus geeft en Li-na ook, heel schattig.
Groetjes en genieten maar
liefs
jolanda

Jeanette zei

Hallo Mark en Familie,
Wat hebben jullie het leuk zie ik op de site. Ik zou net als jij ook wel mee willen zwemmen met de dolfijnen. geweldig om te zien en te lezen dat Mark zo opknapt.

Groetjes van Jeanette ( van Lubbe)

Anoniem zei

Hoi allemaal,
Volg jullie trouw. Wat een ervaring zeg om zelf te voelen wat Marc voelt als hij met de dolfijnen zwemt. Supergaaf.
Gaan jullie nog bij Janchies hagedis eten of houden jullie het bij de Mac??
Tot snel.

Marianne , Guido en Niels.

Anoniem zei

Alweer de eerste week voorbij van de therapie. Gaat Marc volgende week weer zo hard werken? Je ben toch niet jaloers Martin op die zoenende dolfijn? Groetjes Ted Jennifer Maret en Roel

Anoniem zei

Hoi

De familyswim was weer een gave ervaring! Bij ons hebben ze er ook zo van genoten, leuk hoor!Hoop dat jullie vandaag ook een gezellig dagje hebben. Wij zijn naar de struisvogelfarm geweest, was weer erg leuk. Tot straks

Groetjes van de buurtjes.

lia zei

Hallo daar,

super wat jullie allemaal mee maken daar!!!!!
geniet ervan!!


gr xx lia

Anoniem zei

Volgens mij hebben jullie het weer heel fijn. Zou wel zo even om een hoekje willen kijken en even meegenieten. Helaas niet mogelijk maar wel leuk om in ieder geval van afstand jullie belevenissen mee te beleven in een koud en nat Nederland.
Geniet nog maar lekker.
X Kitty